IDE Showcase

 

Industrial Design Engineering

 

De studievereniging Daedalus van de studie Industrial Design Engineering (IDE) op de Universiteit Twente huist ruim 1000 bachelor en masterstudenten die allemaal op een moment in hun studententijd op zoek zullen zijn naar een werkplek, bachelor- of masteropdracht. Door in contact te komen met een breed scala aan bedrijven helpt Daedalus deze studenten in te verbinden met mogelijke opdrachtgevers of toekomstige werkgevers.

Onze studenten besteden aandacht aan onder andere ontwerpen, productietechnieken, grafische vormgeving, ergonomie, duurzaamheid en bedrijfskunde. Deze kennis van een brede reeks aan onderwerpen maakt een IDE-student tot een ingenieur die met alle vak experts samen tot een complete, creatieve oplossing voor een ontwerpprobleem kan komen. Opdrachten omtrent product technischetekeningen, matrijsontwerpen of het optimaliseren van producten voor de gebruiker, het ontwerpen van verpakkingen of applicatiebouw vormen slechts een kleine greep aan voorbeelden waar een IDE-student aan zou kunnen werken.

 

IDE Showcase

 

In november 2021 organiseren wij, als studievereniging, de IDE Showcase. Tijdens deze showcase willen wij alle verschillende groepen in het IDE vlak bij elkaar brengen. De kans geven aan onze studenten om kennis te maken met bedrijven en vooral onze studenten het podium geven om te laten zien wat ze kunnen en aan welke projecten ze werken. Het is namelijk soms nog best onduidelijk voor de buitenwereld wat studenten van Industrial Design Engineering doen. Met de IDE Showcase proberen we verschillende groepen bij elkaar te brengen. 

De showcase zal het omgekeerde zijn van een normale bedrijvenmarkt. De studenten laten hun werk zien en krijgen daarvoor een plek op de showcase om hun projecten te presenteren. Vertegenwoordigers van bedrijven en andere studenten krijgen de kans om rond te lopen door de showcase en het werk van de studenten te zien en in contact te komen met de studenten die presenteren. 

Het is nog de vraag of dit een online of fysiek evenement zal worden, afhankelijk van hoe de omstandigheden rondom corona er tegen die tijd uitzien. Momenteel gaan we er vanuit dat een fysiek evenement weer mogelijk zal zijn. De showcase zal plaatsvinden op het terrein van de Universiteit Twente. 

Voor deelname aan de IDE Showcase vragen wij geen sponsoring van bedrijven, omdat we zoveel mogelijk bedrijven de kans willen te bieden om kennis te maken met de studie IDE. Wel vragen wij om een contract te onderteken zodat wij er zeker van zijn dat bedrijven aanwezig zullen zijn. Ook vragen wij om een logo, zodat deze meegenomen kan worden in de promotie.

 

Tijdens het evenement kunt u in contact komen met een groot aantal gemotiveerde IDE studenten. Dit zullen zowel studenten zijn die in de bachelorfase als in de masterfase van hun studie zitten. 


In het geval van vragen of interesse naar meer informatie, kan er gebeld of gemaild worden naar de functionaris externe betrekkingen van de studievereniging, Katinka van der Spek.

 

Mail: external@daedalus.utwente.nl
Telefoon: +053 489 4439